suka-suka yang banyak makna berbeza ...
intonasi berbezalah makna.. kesejahteraan alam ini,
kesejahteraan tumbuhan dan warna alam pada detik yang berbeza
Ahad, 11 November 2012
Dah tuai..
Tanaman sendiri - seronok dapat tuai..
Untuk dijadikan sirap
Sedap walaupun ada rasa sedkit pahit - boleh je makan..
buat jus minuman...tambah sedikit ais...sedap
BalasPadamatau buat jem cicah roti....
sedikit masam....vitamin c.
Mungkin buat jus dulu bila dpt tuai lebih sikit me ngejem la kita
Padamwah segar nampak...tak pernah makan roselle nie..kat sini katanya ade dipanggil rosella.. sayur masam...
BalasPadamYe la ummu aidan hujan lebat pun tak tergugat..daunnya memang buat masak asam..baru tau. .semalam masa jalan2 di pasar tani..
PadamSalam Mar,
BalasPadamMak Aji pernah dapat tuaian sekadar 3 kuntum aje, x tau nak buat apa sebab sikit sangat.
Waalaikum salam Mak Aji.. 3 kuntum pun boleh buat sirap..tapi tak pekat la
PadamSalam k.mar,
BalasPadamsegar buah roselle..salad tu pun besar...sy br mkn pagi ni...tak rasa pulak pahit
waalaikum salam.. salad tanam sendiri he he.. lepas tu tak de sapa pantau kepanasan matahari... tuannya asik keje..Cik Abang kata ok je..
PadamDh dpt dituai pun salad kak mar.seronok tgk..salad sya yng sepokok tu ja la..duk tinggu dia besar..hehe..
BalasPadamsemai la lagi..boh dlm bekas kecl macam akak tu..dah besar baru semai dlm pasu besar
Padambaguslah k mar dah dapat rasa hasilnya.Alhamdulillah
BalasPadamye la puteri..dah selamat untuk sekali lunch je..
Padamsalad tu cantik ah! for the roselle, i usually wash & cut ad terus put in freezer. Bila dah banyak, then make drink or jam sekali gus
BalasPadambuat sekali gus macam mana ..may be you can share with us..
Padam