Seksyen bahan-bahan masakan la pula
pucuk keledek, pucuk ubi
ha ha .. anakku HS bertanya apa yang hitam ni mak... mak gelihati anak tak pernah tengok telor masin..tau makan je he he..kecik-kecik dah pandai makan telor masin..suka yang putih je pulak tu
jeruk maman tak pernah makan, suka makan bila gulai dan rendang dengan ayam pencen, tempoyak dan acar buah
satu lagi spesis roselle kut ..tak sama daun dengan yang ditanam..penjual ni kata orang India suka buat masak asam..daun asam India katanya
adalah pula buah-buhan , pucuk ubi yang sentiasa menjadi kenangan
ulam jering, cili api, daun limau purut, dan terung berimbang
siam mari..buah jambu air..jgn tak tau RM 10.00 hengget ni...Nadia mesti kata mahal macam jin..akak tak beli walaupun suka makan
ni semya RM10.00 - buah import
lepas ni semua dah tanam sendiri..kurang la membeli sayur-sayur begini betul tak?
buah asam kundang- lupa nak beli..gulai dengan ikan sedap..
kenapa tu kak?...ikan terbang ke? :P
BalasPadammemang terbang.. melompat dari tangan nyonya tu..melatah jugala kak mar..
Padam