Ahad, 22 Disember 2013

Sempat menuai

Hari ni bersiaran dari tempat retreat.... sebelum berangkat semalam sempat juga menuai apa yang patut .. nak tunggu 24 haribulan mungkin dah lain dah rasanya..terus simpan peti ais.. bendi singa, belimbing buluh dan pucuk mangga bekalan utk cuti Krismas




9 ulasan:

  1. sassalammualaikum.
    Pucuk pelam@mangga tu, boleh dibuat apa ye?kongsi kan gunanya.Terimakasih k Mar.

    BalasPadam
  2. assalam kak mar. dengar pucuk mangga je dah rasa terliur. belimbing buluh lagi. aduhaiii

    BalasPadam
  3. Belimbing buluh dicicah garam, wowww, pembuka selera makan selepas demam ...

    BalasPadam
  4. Sukanya belimbing buluh...
    kalau saya masasak kensom pasti saya masukkan sebiji dua untuk tambah rasa asamnya.
    pucuk mangga tu...saya no idea..

    BalasPadam
  5. belimbing buluh tu akak tanam juga ke? saya dah lama tak makan. dulu masa kecik-kecik selalu panjat pokok belimbing buluh milik jiran. sekarang pokok tu dah tak ada. dah tak dapat nak rasa lagi dah.

    BalasPadam
  6. kecur mulut tgk belimbing buluh tu... dah lama tak rasa.. tapi terbayang2 rasa masamnya..

    BalasPadam
  7. saya tanam belimbing buluh tak berbuah2.......berangan nk buat macam dengan belimbing buluh tp x da rezeki lagi. kak mar nk buat ape dengan pucuk mangga tu? ulam ka?

    BalasPadam
  8. Puteri... pucuk mangga tu sedap diulam.. dulu kecil-kecil makan dengan biskut lemak ..sedap...

    BalasPadam
  9. wani..biasa makan pucuk mangga ya.. sedap kan?.. belimbing buluh buat sambal belacan pun sedap..

    BalasPadam