Banyak entri dalam blog ni yang bertajuk apa ni? Sebenarnya itu semua idea spontan bila mengadap foto yang dah diupload dalam blog. bila rajin dan berkesempatan maka banyaklah ulasan. jika tidak entri up dengan catatan yang pendek aja. Jika rasa nak berceloteh lagi, simpan dulu, tunggu the fine day bila idea mencurah-curah.
maka entri kali adalah untuk jawapan bagi entri lapuk ni lah ya .. close up bunga tu kemain besar lagi :) sekarang ni tengok warna hijau daun pegaga ni dah jadi terdiam.. asik dengan warnanya ... serius pegaga yang ditanam ni belum lagi dituai buat ulam, belum lagi jadi lauk...sebab biasa makan yang saiz comel-comel dan spesis yang lain.. makan bila dihidangkan ditempat-tempat kursus .. contohnya baru-baru ni di Kemaman... ulam yang masih "crispy" dibekalkan untuk santapan kami semua... begitu juga ulam yang lain seperti akarsom dan salad...
baka ni saya dapat dari mak saudara En Boss...
dah mengadap Ilahi tuan punya pokok ni.. semoga Allah merahmati beliau...
sendiri tanam tapi tak makan sangat... mungkin satu hari nanti nak buat jus jugala... tanam sebab suka tengok kesuburannya ... survive dibawah tanah bila hari panas.. tiba-tiba dihujung sudut sana dia menjelma...
dalam planter box ni dah lama akak clearkan untuk beri ruang dan nafas pada ahli-ahlinya... beri ruang dan beri baja menjadikan anak lemon menjadi-jadi naiknya... begitu juga daun kunyit... foto lain kali lah ya... daun kunyit dah susut sebab dah selamat dituai dan disedekahkan pada kawan-kawan di pejabat...
Kat tepi semak berhampiran umah mak sy banyak pegaga ni...nak gi cantas sikit tapi macam tak be rani..sebab situ kadang terjolol Cik biawak
BalasPadamsaya suka mkn pegaga dgn budu.. tapi tak tahu nak menanam.. lalallalala..
BalasPadam