Terung yang akak tuai hari Sabtu lepas .. kononnya nak ulam celur je... macam dah banyak lauk .. ketepikan dulu la .. nikmati dulu gulai cili api belimbing tu... foto gulai tak sempat snap sebab sedap sangat... he he puji diri sendiri.. sambal ikan saja buat lebih untuk terung ni.. kalau campur dalam sambal ikan tiada yang nak... terung ni akak sorang je yang suka.. bila siabang balik akak tanya apa jadi dengan terung tu.. dah agak dah dia tak makan...generasi sekarang ni pandai makan salad je :)
sambal ikan untuk siabang... makanla puas-puas...and take care dear!! ada kesempatan kita gather together gether untuk makan moments pulak.. foto ni gelap sebab hari dah petang baru nak snap.. lampu dalam rumah ni macam tak bermaya je...
p/s: Hari ini genap ulangtahun kelahiran anakanda sulung yang ke dot dot dot... Happy Birthday abang... study hard ok.. mak sentiasa mendoakan kebahagiaan abang dunia dan akhirat.... Ahad lepas kononnya masak sambal ikan untuk anakanda sulung ni .. tak balik pula ke sini.. Shah Alam hujan lebat... tinggalkan aje bawah tudung saji... selamat menikmati sambal favourite mu... jadikan ia sebagai birthday dish in advance.. dah dapat bagpipe tu pandai-pandai la uruskan masa..
Salam Kak Mar,
BalasPadamSemalam nak komen buat masak sambal dengan telur goreng ke ikan ke, sedap!
Tup tup akak mmg buat sambal. Aduh terliur dah... Dah lah puasa haha
terung pipit...sy pun kurang mkn k.mar...ada la cuba2 mkn jika mak sy celur wat ulam budu hihi...abg dpt bagpipe wah wah...suka tgk kumpulan muzik main bagpipe..:D
BalasPadamnmpk sedap tu k mar, mcm kacang peas kan..,tk dpt nk bygkan rasa peas versi yg ni...hehehe
BalasPadamMmm..sedapnya Mar. Favourite kak sambal terung belanda ni..
BalasPadamLooks yummy! Terung bulat kecil ?
BalasPadamHoney... dah selamat berbuka ya..alhamdulillah.. lambat beno akak reply:)
BalasPadam