Cili-cili yang dituai minggu lepas.. simpan je dalam fridge sebab dah masak masa tu.. hari ni nampak daun kesom kat kedai teringin pula nak buat cicah untuk ikan goreng.. cicah simple je.. cili , bawang besar, daun kesum, perah limau dan kicap. Biasa buat tak letak daun kesom. makan macam ulam je bawang dengan kicap tu tengok adik kat Ipoh buat.. rasa sedap dan menyegarkan..
Daun kesom dipotong halus tapi kali ni tak halus s
Kononnya untuk yang ni untuk En Boss.. tanpa daun kesom... lepas dia rasa .. hmmm combine semua
Gulai cendawan tiram
ikan goreng cicah kicap daun kesom
tempe goreng permintaan HS..wp macam hitam rasa tak jejas..tak cukup
detik-detik cili campak=campak belum dituai
pokok katik bila disiram naik balik tanahnya mengenai buah cili
Dinner di rumah abang sepupu En Boss - kenduri akad nikah anaknya .. tambah lagi ahli barun...
lepas borak - borak yang meleret kepada isu semasa dengan abang sepupu
ooh air asam buh daun kesum erk,,mesti sedap nih,,boleh try.
BalasPadamdaun kesum memang perisa makanan yg mabeles la tapi nak pilih dan potong daunnya mmg tak berapa nak rajin,,huhu
resepi baru air asam berdaun kesom, kebetulan daun kesom banyak boleh try ni k mar .tq
BalasPadamikan goreng kicap daun kesom sgt menarik la k mar...senag2 tempek la resipi na..
BalasPadamCucubulat..saya pun malas juga .. dua tiga tangkai je daun kesum tu ..lepas cuci terus hiris..
BalasPadamSudais.. cuba la.ikut cara masing-masing..
Ana..simple j99
Terliur saya,
BalasPadamTerliur saya,
BalasPadamSedapnya...
BalasPadambau daun kesum memang best
BalasPadamcantik cili akak :)
Salam Kak Mar.
BalasPadamBig big big hugs for you ....