Hari tu ... Boring makan di luar.. apa nak makan malam ni? HS perlu ke tiusyen sebelum pukul 8 malam.. rasa nak buat nasi goreng je la.. nak rencah ikan bilis dah keputusan stok pula.. rencah dengan daging la.. dah timbul idea lain pula.. daging banyak takkan jadi rencah.. dikala itu bawang dan cili sedang ditumis.. hmm ..goreng daging dgn cili api dan kunyit je la.. daging pun beli jenis yg lembut.. bila ditutup dengan penutup kuali lagi cepatlah ia empuk..
Jadilah daging goreng cili api berkunyit.. akhir2 ni suka pula letak kunyit hidup dalam apa2 je masakan.. yg paling senang nasi goreng cili api dan kunyit.. sebab baru dapat tahu health property kunyit..
Wangi bila digoreng.. nampak macam buruk hi hi .. dah diminta masak juadah ni lagi oleh HS.. anakanda Siraj pula.. mak buat daging goreng kunyit?? Macam heran pulak dia mak buat dish yang selalu beli di kedai tom yam.. bila dah rasa hmm.. tau -tau je la..cuma tak de stok kacang panjang je..
Sayang pula dengan saki baki tumisan cili api daging dengan bawang dikuali apalagi tuanglah nasi dan kacau.. jadila nasi goreng kunyit.. jangan membazir!!
BalasPadamMenu yang rigkas dan lazat.
lagi ringkas lagi sedap kan SS :)
BalasPadamSedap nampak. Kunyit hidup lebih baik dan segar dari kunyit serbuk.
BalasPadamBaru betul-betul tak membazir..
BalasPadamNasi tu kakak ingatkan tadi pulut kuning tau:)
Sedapnya...
BalasPadamAssalamualaikum kak,saya ternampak entry akak setahun lepas ttg nilai3 seri iskandar. Kedai pinggan mangku tu ada lagi ke. Apa nama kedai tu 😊
BalasPadamAssalamualaikum kak,saya ternampak entry akak setahun lepas ttg nilai3 seri iskandar. Kedai pinggan mangku tu ada lagi ke. Apa nama kedai tu 😊
BalasPadamBiasa juga buat nasi goreng begini...sedap apa..
BalasPadamDaging gorehg kunyit..ratah jer pun sedap..
BalasPadam