Jumaat, 7 Oktober 2016

Meatball buatan tempatan

Kawan wasap mengenai meatball brand ni
macam-macam jenis dan saiz ado.. akak beli dua saiz dan yang campur tauhu

Kali ni masak tauhu yang dicampur meatball.. ...beli bokchoy di Sogo.. Sampai dirumah kelentang kelentung proses apa yang patut.. rebus air , boh bawang besar potong dan bawang putih ketuk-ketuk manja, tauhu meat Ojaleli .. dah menggelegak masuk bokchoy dan garam..HS masak nasi..
6:30 petang dah siap Dah siap lauk sempoi..
Sebenarnya nak test apa rasa tauhu ojoleli bila direbus sempoi.. pedas pun tiada.. namun sambutan hangat.. sekejap je usai makan malam..





PS: kawan-kawan lain sibuk buat  meatball ojaleli stail ikea la .. dan macam-macam.. meatball  akak masih  freezer

1 ulasan:

  1. Buat atau beli.. asal ada & dapat lepas gian; okay je.. ^_^

    BalasPadam