Hujan lebat semalam.. semua dah tak tau nak makan apa En. Din ajak ke sini.. mamak...haiyo 1st time den makan alas daun pisang tala macam ni. Selalunya makan nasi lemak bungkus daun pisang... umangai godang amek daun eh.. ye la ada tujuannya.. beratur sayur disebelah atas dan nasi disebelah bawah..
proses menyusun sayur .. he he..bekas pengangkut yang unik.. sekali jalan
sayur kobis goreng, sayur timun ala ala acar mentah dan petola ular plus papadom dihujung sana pengangkut kuah kari - ayam, ikan, daging, dan ada kuah kelapa..
pilihla lauk ni .. sotong goren dengan bawang dan ada rempah sikit.. very crunchy.. licin.. pandai budak-budak ni makan stail ni.. tairu pun jalan juga..
yang tak pernah makan tu.. cili yg dah dijeruk dengan garam dan rempah kut... digoreng garing.. tak pedas dan sedap.. ok la untuk orang yang baru nak baik sakit ni.. baru lepas berpantang makan pedas.. Mamat sorang ni sedang layan tairu.. rupa pun ada rupa mamak juga
yang paling best dan menyelerakan ikan bolos yang dah diperap dengan rempah dan digoreng garing.. dihidang panas-panas .. minta juga ikan senangin.. pinggan pun licin..sebab ikan sangat sedap, manis, panas dan garing..
pilihan ikan yang telah diperap dengan rempah, ayam pun ada, ketam dan udang pun ada.. padanla ramai datang sini.. tempat pun boleh tahan luas..
kecur liur dibuatnya k.mar...ikan bolos tu..sejenis ikan atau sejenis masakan?
BalasPadamSalam Mar,
BalasPadamMak Aji x pernah kenal ikan bolos?!
Mahal yer kak makan kat situ..biasanya kedai mamak mahal sikit kan...
BalasPadamsaya minat mamak eh minat je makan kedai mamak sebab ada air 3 layer :)
BalasPadamNadia..bolos tu jenis ikan.. He he akak pun kecur nengoknya padahal baru lepas makan semalam..
BalasPadam.
Mak Aji.. Cer google image ikan bolos.. Anak saya yg kecil tu asik sebut ikan bolos...nak kena
repeat
Ummuaidan... Harga boleh tahan... Tak leh g selalu..
Tiha...sedap tu air 3 layer...
Best makan nasi dengan Curd chilli - cili yang direndam dalam yogurt dan bergaram, pastu dikeringkan dan digoreng. First time I goreng sendiri, tak basuh cukup, jadinya terlampau masin, hehe.
BalasPadamSean.. nanti kena bagi resepi curd chilli ni..
BalasPadam