Isnin, 17 Oktober 2016

Mengering cendawan kukur

100gm rm7.00 ..turun sikit rm6.50.. status sebulan yang lepas... sepanjang tempoh itu akak tak menjengah pasar tani... sangat suka makan cendawan ni.. bila digigit ada rasa melantun dan manis rasanya... yang ini rasanya ada sikit kurang dari yang dimakan masa kecil-kecil dulu... kurang rasa manisnya... mungkin diternak.. dah ada caranya kan... dah moden.. yang liar dapat dijinakkan..

Akak keringkankan sebab nak kumpul lagi ..200 gm sedikit.. tak cukup hi hi.. ada dekat sekilo baru akak masak.. masa mencuci cendawan ni pastikan plastik-plastik halus yang bercampur dalam cendawan ni dibuang.. kang makan cebisan plastik pula.. akak suka masak gulai cili api berserai.. lain negeri lain resipinya kan... teringat dulu Restoran Seri Menanti kalau tak silap namanya... way back in 1989 - 1991.. dulu beroperasi dihadapan Mydin Masjid India.. gulai cendawan ni menu yang dicari-cari disitu.. 

ps: apala scarlet heart ulangan hari ni..nak seiring dengan Korea kan dah resehedule.. buang karan je tunggu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan