Kisah Ramadhan tak habis lagi.. dolu-dolu pernah makan pucuk ubi goreng yang dimasak oleh mak saudara sahabat lama berbangsa Iban.. pucuk ubinya ditumbuk.. tak pedas.. kali ni pula masakan orang Pilah... orang kampung MIL den hi hi.. pucuk ubi goreng ni adalah juadah yg selalu akak nantikan.. penjualnya jarang buat.. balik kampung baru dapat pucuk ubi .. baru boleh pos ke bazar Ramadhan di ofis kami.. mula2 tu cuak nak makan sebab alah... kita dah berada di hari2 ketuaan .. banyak yang dah tak boleh makan... gastrik naik .. disambung dengan migrain dan gastrik.. naya lak dalam bulan puasa ni.. but surprisingly.. boleh makan pula.. berkat Ramadhan ... dapat akak merasa daun yang akak selalu pantang ni ... memang tak makan... kali ni .. masyaaAllah... sodap eh.. katanya ikan bilis yang dibuat rencah tu digoreng dulu... bila digugel resipinya.. mang ai.. segenggam cili api.. ha gugel lagi jumpa pula blog Aleeya's Kitchen... menjual makanan yang pedas... hi hi ada produk pes cili belado masuk icu, sambal hitam pahang pedas masuk hospital..
Nampak je hijau .. meresik daunnya... krup krap krup krap.. favourite bonda akak juga... baru berselera berbuka puasa..
4 ulasan:
Thanks for the idea. So yummy!
Endah.. ya.. very yummy.. beware of the hot taste.. use approriate chilli ya if you don't like it super hot..
Tentu sedap tu.
Cuna tak tahan pedasnye.
Terima kasih kongsi idea.
Pucuk ubi dekat rumah mak banyak tapi tak siapa rajin kutip.
Catat Ulasan