Alhamdulillah...rasa macam nak jadikan rencah rendang je... sabar-sabar belum cukup lagi.. macam tak sangka pula menjadi pokoknya di KL ni.. ni yang lagi sayang dengan pokok ni..
foto bulan April.. sekarang ni lagi tinggi... koleksi kat KL memang jarang diupdate dalam blog.. balik rumah dah malam... malas nak keluar rumah... sekali sekala tak balik Serembann dan sekali sekala balik awal baru dapat jadi ahli blog.. daun ni sangat sedap bila dimasukkan ke dalam rendang... especially rendang orang Pilah... tak meragam sangat pokok ni... kalau di Seremban ramai jiran tanam dan biar aje di bahu jalan,... subur dan meriah dengan daun... kita yang lalu lalang ni pasti tak tinggal untuk admire kemeriahannya... senang sangat nak hidup...
foto ni sebagai kenangan akak berjaya menyuburkan pokok puding ni walaupun terbiar depan rumah.. 4 hari tinggal semasa ke Lamgkawi pun dia masih survive ... riang ria la kamu wahai si puding belacan...
5 ulasan:
Baru tau daun puding boleh letak dlm rendang ni kak :)
yang saya tanam belang-belang..tingin nak rasa rendang tu.. :)
Adrianna... dulu akak pun tak tau juga boleh makan...
wah.. kat KL pun menjadi juga tanamannya. Insha-Allah semoga selamat membesar wahai pokok puding. =)
I love rendang with daun pudina. My former staff used to cook this for majlis pejabat - enak!
Catat Ulasan